Да релаксираме, докато учим и да се научим да релаксираме

Най-вероятно си представяте, че ще ви обясним как трябва да учите целенасочено и кои са методите за концентрация по време на четене на кандидатстудентски материали. Нищо подобно!
Ще ви кажем кои са най-ефективните начини да релаксирате. Защото сме сигурни, че сте наясно колко много трябва да учите по време на подготовката си за кандидатстване в университет, но за да бъде ефективно възприемането на толкова много информация, трябва да знаете и как да си почивате. Ето няколко изпитани идеи от нас:

1. Любим сериал

Изберете си някой сериал, чиито сюжет ви звучи много интригуващо. И си поставяйте цел- например, след като прочетете някакъв определен обем съдържание или направите определен брой тестове, ще се наградите с 1 епизод от сериала, след което ще продължите с ученето;

2. Любим сайт

Най-вероятно вече имате любим сайт, в който се нетърпение чакате да бъде качена следваща статия- било то за компютърна игра, за нови тенденции в маникюра или за живота на звездите. По подобие на предложението с любимия сериал- поставете си учебни цели и едва след като ги изпълните, се наградете с отваряне на сайта;

3. Разходка

Да, звучи най-клишираният начин за релаксация. Но нашето предложение е малко по-различно. Разходете се н места, по които никога не сте минавали. Сигурни сме, че има дори улички в квартала, по които не сте се разхождали никога. Няма да повярвате колко разтоварващо може да подейства една 15-минутна разходка, при която да видите света, който е толкова близък до вас по съвсем различен нов начин.

4. Хоби

Крайно време е да откриете своето хоби. И не, то не е Майнкрафт, нито да превъртате новия албум на Селена Гомез. Вашето хоби трябва да е нещо индивидуално и лично, което изразява само вас по определен начин. Може да е любителската фотография, рисуването на графики и дори писането на статии. Експериментирайте и ще се уверите колко лесно ще стигнете до него, защото хобито винаги е било вътре във вас. Веднъж откриете ли го, практикуването му и само по няколко минути на ден, ще ви носи неповторима удовлетвореност, че сами създавате света около вас.

5. Затвори очи

Почивката по време на ученето може и да не е ангажираща с някакво определено действие. Може просто да затворите очи, да си представите нещо хубаво и да релаксирате на дивана.
 
И все пак, не забравяйте, че ключът е в баланса. Няма нужда да комбинирате и петте ни предложение в един ден по няколко пъти. Достатъчна е почивка от по 10 минути на всеки час, за да четете и запомняте ефективно материала, през който минавате, за да се подготвите за предстоящите кандидатстудентски изпити.

 Регистрация
URL*
Име*
Фамилия*
Дата на раждане*
Местоживеене
E-mail*
Потвърди E-mail*
Парола*
Потвърди паролата*
    вход
Забравена парола
Записване за бюлетин

 

Уведомление за поверителност
 

Информация за обработване и защита на лични данни

 

СЕВЪН ПОЙНТС“ ООД („Дружеството/ние“), вписано в Търговския регистър и РЮЛНЦ при Агенцията по вписвания с ЕИК 204733799, със седалище и адрес на управление: гр. София 1213, район „Изгрев“, ул. „Фредерик Жолио Кюри“ № 20, ет. 16, ап. 1604, web: www.sevenpoints.org, e-mail: [email protected], тел. 0888881083, обработва Вашите данни в качеството си на администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД) и Общия регламент относно защитата на данните (ОРЗД).

 

Настоящата информация има за цел да oчертае подхода към законосъобразното обработване на Вашите данни и тяхната защита в рамките на осъществяваната от Дружеството дейност.

 

Дружеството счита защитата на личните данни на лицата, чиито данни обработва, за основен приоритет.

 

С оглед защитата на Вашите данни в хода на тяхната обработка от страна на Дружеството, „Севън Пойнтс“ ООД определя и назначава представител във връзка със защита на личните данни: Александър Викторов Бачев, гр. София 1213, район "Изгрев", ул. "Фредерик Жолио Кюри" №20, ет. 16, ап. 16, 0888881083, е-mail: [email protected]

 

Можете да се обръщате към представител във връзка със защита на личните данни по всички въпроси, свързани с обработването на Вашите лични данни и с упражнението на Вашите права, съгласно приложимото законодателство.

 

. Предоставянето на личните данни е доброволно или е необходимо за изпълнението на договор, по който Вие сте страна, или за предприемане на стъпки по Ваше искане преди сключването на договор. В случай на отказ да бъдат предоставени, Дружеството няма да бъде в състояние да предостави искания от Вас продукт/услуга;“

Кликнете тук за да научите повече
Длъжни сме да Ви уведомим, че ако не сте съгласни със събирането на посочените данни, няма да можем да ви предоставяме, последващи услуги и няма да можете да качвате информация във Вашия профил.