Единбургски Университет


Изборът на специалност е трудно начинание. Има много възможности за кариерно развитие, които се откриват пред вас, когато завършите гимназия. Това е едно от първите големи решения в живота ви и трябва внимателно да обмислите различните потенциали за реализация. Трябва да дефинирате интересите си и да ги следвате в избора.

След като изберете специалност, пред вас се появява друго предизвикателство, не по-малко от предходното. А именно... изборът на университет, в който да изучавате тази специалност.

Живеем в свят на неограничени възможности. Свят без граници, в който единствените лимите са свързани с вашите собствени страхове, емоции и нагласи. Можете да учите в страната си или да учите извън нея, като пред вас стоят хиляди университети и възможности. Това наличие на неограничени избори, затруднява решението.

Независимо от това какво ще изберете, у вас винаги ще седи чувството, че е можело да направите и по-добър избор.

Друг фактор, затрудняващ решението ви, е наличието на голяма по обем информация за институциите, които обмисляте за вашето бъдещо образование. Редица сайтове, които предлагат рейтинги, описания, препоръки и анализи. Всичко е разпръснато на малки „купчинки“ информация. Вие трябва да я съберете, анализирате и обработите. Това отнема време и усилия а същевременно с това е един монотонен и скучен процес на проучвания и селектиране.

Затова Seven Points реши да ви даде рубриката „Университети“, където всяка седмица ще публикуваме информация за един университет. Една статия, в която ще получавате най-важната информация за съответната образователна институция. Нещата, които трябва да знаете за учебното заведения, за да направите информиран избор. Максимално обективно, без излишни запълващи текстове и преекспонирани описания.

Практиката ни в сферата на кариерното ориентиране показва, че правилният университет за конкретен студент е този, който отговаря на неговите разбирания за образователна институция. Този, който му дава достъп до ресурсите, от които той се нуждае. В повечето случаи студентът знае какво очаква и какво търси, понякога просто му е трудно да го изрази. Затова тук не е необходимо да ви убеждаваме, а просто да ви дадем цялата информация, от която се нуждаете за да направите най-добрия избор за себе си.

Тази седмица започваме с Единбургския Университет.

 

Единбургски Университет

 

Институция

 

Ранг в Обединеното Кралство: 6

 

Ранг в Света: 18

 

Единбургският университет е създаден през 1583 г. Институцията е световно призната за нейните проучвания, развитие и високо ниво на преподаване. През годините привлича водещи мислители, изследователи и изобретатели да работят и да учат там.
 

Някои от по-известните въпитаници:

 

Студентски Живот

В университета има общо 29 222 студента, от които 11 307 са чуждестранни. Единбургският Университет предлага жива, активна общност и много възможности да развиете мрежата си от познанства, да получите нови умения и опит.

Институцията разполага и със студентска асоциация, която предлага повече от 260 групи, покриващи широк спектър от интереси. А ако не можете да откриете вашият интерес сред тези клубове, можете да го създадете сам с подкрепата на организацията.

Асоциацията често организира събития, в които ще можете да се социализирате с други студенти в неангажираща, неформална обстановка.
 

Цена на образованието и възможности за финансиране


Годишните такси в университета за ученици от страни членки на Европейския Съюз са 1820 £, за бакалавърски програми и между 3000£ и 22 000 £ (в зависимост от специалността) за магистратури.

Студенти от страни членки на ЕС, които бъдат приети в Единбургския Университет за учебната 2019-2020 г. Ще могат да се възползват от студентски заем, който да покрие стойността на цялото им обучение, до завършване.

Когато Обединеното Кралство излезе от ЕС тези условия ще бъдат преразгледани, за сега не е известно какви промени ще настъпят.
 

Научна дейност, силни специалности, базаЕдинбургският университет е разделен на три колежа, в които са поместени 20 училища. Колежите са:

Колеж по Хуманитарни и Социални науки

Колеж по Медицина и Ветеринарна Медицина

Колеж по Наука и Инженерство

Най-силни специалности, от гледна точка на студентска удовлетвореност, база и качество на преподаването, са:

Архитектура

Източни и Южноазиатски проучвания

Педагогика

Право

Математика

Медицина

Музика

Социални политики

Социология

Ветеринарна Медицина

Единбургският университет инвестира усилено в научна дейност  и проучвания, които допълнително обогатяват портфолиото му и подготвеността едновременно на неговите преподаватели и студенти.

Университетът инвестира значителни средства в подобряване на материалната база и качеството на институциите. През последните пет години са инвестирани 80 мил. паунда за поддръжка и разрастване на университетската база. В момента той разполага с 10 библиотеки, редица лаборатории и спортни зали.
 

Възможности за развитие
 

Единбургският Университет е позициониран в ТОП 10 на университетите в Обединеното Кралство и се намира в ТОП 100 на университетите в цял свят, по заетост на студентите след завършване. Завършилите този университет студенти са едни от най-скъпо платените висшисти в Обединеното Кралство. Средната им заплата достига 49 500 £ през първите 5 години от напускането на образователнта институция.

В обучението университетът се старае да имплементира в своите програми изграждането на работни качества и умения в студентите, които в последствие, след завършване, да им помогнат в намирането на работа и справянето с работните процеси.

 

Градът

 


Единбург често е оценяван като едно от най-добрите места за живот. Градът се радва на креативна и културна значимост, която допълнително е засвидетелствана от званието дадено му от UNESCO: “Град на литературата“. Една оценка, отразяваща признаването му като световен център за културна дейност.

Единбург е компактен град с отлични транспортни връзки, които правят придвижването в града и извън него удобно и лесно.

Градът разполага с богата история. В него можете да намерите много исторически сгради, обекти и музеи. Също така в него са поместени и редица галерии, паркове, градини, барове, клубове, ресторанти, магазини, театри, кино салони, спортни зали и много други обекти с потенциал да задоволят най-разнообразни вкусове и предпочитания за прекарване на свободното време.

 

Критерии за прием
 

Като един от най-добрите университети в Обединеното Кралство и извън него, институцията има високи изисквания към своите кандидати. Различните критерии варират спрямо специалностите, като наличието на диплома за средно образование и сертификат за владеене на английски език са задължителни за всички изучаеми сфери.

Приетите международни сертификати са:
 

Сертификатите на Кеймбридж

TOEFL

IELTS
 

Необходимите предмети и оценки от дипломата за средно образование са различни за всяка специалност.
В зависимост от желаната от вас материя, може да се очаква да предоставите и други материали, и да предприемете някои действия при кандидатстването. Те могат да включват:

Мотивационно писмо

Интервю

Портфолио с ваши проекти (За специалностите свързани с изкуство и архитектура)

Допълнителни тестове свързани със специалността
 

Това е основната информация, която трябва да знаете, преди да вземете решение да кандидатствате в Единбургския Университет. Ако сте настоящ или бивш студент на университета, споделете с нас вашето мнение за тази образователна институция в коментар, под тази статия. Вашето мнения ще бъде изключително полезно и ценно за всички, които планират да кандидатстват в Единбургския Университет.

Ако смятате, че имате нужда от съдействие с подготовката, можете да се свържете с нас. Широкия спектър от услуги, които предлагаме включва всичко- от повишаването на оценки в училище и изкарването на международен сертификат за владеене на английски език, през мотивационни семинари за повишаване на продуктивността по време на подготовката, до цялостна менторска програма, която да ви снабди с необходимите умения за постигане на увереност и ефективност на новото място.

Ако искате да получите повече информация за Единбургския Университет, не се колебайте да разгледате следните страници:

https://www.ed.ac.uk/

https://www.hotcoursesabroad.com/study/uk/school-college-university/university-of-edinburgh/5508/international.html

https://www.ed.ac.uk/visit/city?utm_source=TopUniversities&utm_medium=InstProfile&utm_campaign=InstitutionProfiles&utm_content=WebsiteURL

https://www.thecompleteuniversityguide.co.uk/edinburgh/performance

https://www.topuniversities.com/universities/university-edinburgh/postgrad

https://www.ed.ac.uk/student-funding/tuition-fees

https://www.nature.com/naturecareers/employer/1075


 
Регистрация
URL*
Име*
Фамилия*
Дата на раждане*
Местоживеене
E-mail*
Потвърди E-mail*
Парола*
Потвърди паролата*
    вход
Забравена парола
Записване за бюлетин

 

Уведомление за поверителност
 

Информация за обработване и защита на лични данни

 

СЕВЪН ПОЙНТС“ ООД („Дружеството/ние“), вписано в Търговския регистър и РЮЛНЦ при Агенцията по вписвания с ЕИК 204733799, със седалище и адрес на управление: гр. София 1213, район „Изгрев“, ул. „Фредерик Жолио Кюри“ № 20, ет. 16, ап. 1604, web: www.sevenpoints.org, e-mail: [email protected], тел. 0888881083, обработва Вашите данни в качеството си на администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД) и Общия регламент относно защитата на данните (ОРЗД).

 

Настоящата информация има за цел да oчертае подхода към законосъобразното обработване на Вашите данни и тяхната защита в рамките на осъществяваната от Дружеството дейност.

 

Дружеството счита защитата на личните данни на лицата, чиито данни обработва, за основен приоритет.

 

С оглед защитата на Вашите данни в хода на тяхната обработка от страна на Дружеството, „Севън Пойнтс“ ООД определя и назначава представител във връзка със защита на личните данни: Александър Викторов Бачев, гр. София 1213, район "Изгрев", ул. "Фредерик Жолио Кюри" №20, ет. 16, ап. 16, 0888881083, е-mail: [email protected]

 

Можете да се обръщате към представител във връзка със защита на личните данни по всички въпроси, свързани с обработването на Вашите лични данни и с упражнението на Вашите права, съгласно приложимото законодателство.

 

. Предоставянето на личните данни е доброволно или е необходимо за изпълнението на договор, по който Вие сте страна, или за предприемане на стъпки по Ваше искане преди сключването на договор. В случай на отказ да бъдат предоставени, Дружеството няма да бъде в състояние да предостави искания от Вас продукт/услуга;“

Кликнете тук за да научите повече
Длъжни сме да Ви уведомим, че ако не сте съгласни със събирането на посочените данни, няма да можем да ви предоставяме, последващи услуги и няма да можете да качвате информация във Вашия профил.