"Необходими умения в бъдещето" в 108 СУ "Никола Беловеждов"

На 19.11.2018г. Понеделник, Seven Points проведе семинар на тема „Необходими умения в бъдещето“ с учениците от 11 и 12 клас на 108 СУ „Никола Беловеждов“ в гр. София.

Дискусия умения на бъдещетоРазговаряхме за ефективното управление на времето, комуникационните умения и възможностите за кариерно развитие в бъдеще. Показахме практическото приложение на споделените с участниците методи, чрез различни игри и занятия.

Изключително горди и впечатлени сме от потенциалите, бодростта и амбициите на младите хора в това училище. Изучавайки п
рофил предприемачество, за тях беше интересно  да получат по-задълбочени и практически познания по темите включени в семинара. Всички те останаха след часовете си, отделиха от свободното си време, за придобиване на нови умения и, за да погледнат към ежедневието си от друг ъгъл. Тези млади хора доказаха, че пред желанието за личностно усъвършенстване, няма пречки. Показаха с присъствието си и активното участие в лекциите и игрите, че за да постига резултати, за да се развива един човек,  трябва да бъде проактивен, да бъде любопитен, да не се притеснява да задава въпроси, да казва това, което мисли и да чувства постоянна потребност за познание.

В практическите занятия, те показаха способностите си да се справят със срокове и да общуват ефективно в напрегнати ситуации. Откриха необходимостта от целеполагане в процеса по планиране на времето. Упражниха работата си в екип и надградиха комуникационните си умения. Разбраха кои ще са най-нуждаещите се от кадри професии през следващите 20 години и как да се подготвят за промените в пазара на труда и бързата дигитализация на бизнеса.


Учениците активно участваха в дискусиите по теоритичната част, без притеснение и с голямо любопитство към представените на обучението области.
За пореден път екипът ни се убеди, че всеки отделен човек е личност, индивидуалност с качества, емоции и потенциали, достойни за уважение. Всеки един от нас има своето призвание и то, рано или късно, излиза на повърхността и започва да вдъхновява, да предизвиква, да създава красота, навсякъде около себе си.

Като организация, работеща на територията на страната смятаме, че е важно за бизнеса да взимодейства с младите хора от образователната система, да работи заедно с тях по изграждането на необходимите умения за реалната бизнес среда. Да надгражда над теорията, демонстрирайки практическите приложения на наученото в училище. Само така младите хора  ще бъдат по-уверени на работното място, ще се адаптират по-бързо и ще са по-способни да добавят стойност за организацията и за тях самите. Теория и практика, бизнес и образование трябва да „вървят“ ръка за ръка. Време е, ние хората от бизнеса,  да спрем да заклеймяваме и да насочваме вината към образователната система, училищата и университетите. Време е и ние да поемем отговорност за пропуските си и да започнем да прекарваме време с тези забележителни млади хора. Те са там, в българските училища и са готови да приемат нашата експертиза. Време е да спрем с дискусиите и препоръките и да започнем да действаме съвместно.

Не можем да пренебрегнем нуждата от взаимодействие между бизнес и образование, тя трябва да заема важна част от социалните политики на всяка една компания. За да се развиваме и да предоставяме устойчиви, функционални продукти и услуги на пазара, за
да подобряваме качеството на живот на обществото, трябва да вземем участие в бъдещето, като повлияем на хората, които един ден ще се влеят в реалната атмосфера на бизнес отношения и работни процеси. Подготвяйки ги от сега, осигуряваме една сигурност и продължително, положително развитие и за бизнеса и за отделните изграждащи елементи на един бизнес, в лицето на всички хора, ангажирани в дейността му, които допринасят за качествата на добавената му стойност.
С напредването на годините губим въображение, притискат ни срокове и административни порядки. Различни големи и малки проблеми понякога ни лишават от способността, да генерираме иновативни и оригинални бизнес идеи.

Младите от друга страна са необременени, съзнанието им е отворено, въображението и мечтите им са неограничени. Главите им са пълни с идеи. Вместо да гледаме със скептично недоверие към младостта, можем да и дадем простор, да я мотивираме да действа и да изпълнява целите си. Да им дадем инструментите и да ги оставим да експериементират, да пробват, да развиват нови модели, да правят грешки и да се учат. Един ден всичко това ще има голям принос към цялостното състояние на държавата, икономиката, бизнеса и обществото. Вероятно в процеса и ние ще научим по нещо.


Разликата в поколенията се чувства все по-осезателно с бързото развитие на обществото. Начина, по който младите днес учат и работят, може да е различен, но това не го прави грешен. Просто един нов похват, съобразен с развоя на технологиите, дигиталиацията и широкия достъп до информация. Преди да го заклеймим, трябва да опитаме да го разберем. Ако ние не скъсим дистанцията, няма кой да го направи вместо нас. Може би наистина, най-големият  “враг” на иновацията и развитието ни в момента е опита...

За всички собственици на фирми, управляващи, съдружници и всички други хора, които четат тази статия и смятат, че биха могли да дадат своя принос, приемете посланието ни, като един доброжелателен апел да предложите своите професионални и житейски експертизи на младото поколение и отново да влезете, макар и за кр
атко, в училищата. Действа ободряващо, повярвайте ни!

Изключително благодарни сме на ръководството на 108 СУ „Никола Беловеждов“, гр.София, че ни предостави тази невероятна възможност.

На учениците, които споделиха понеделника си с нас, можем да кажем:
За нас беше чест и удоволствие! Запазете младостта, запазете амбицията и не спирайте да мечтаете!

За всички други ученици от 10 до 12 клас, ако искате да дойдем и във вашето чилище, свържете се с нас, ще се радваме да се видим и да поговори за всичко, което стои пред вас в хода на вашето развитие като личности.

 
Регистрация
URL*
Име*
Фамилия*
Дата на раждане*
Местоживеене
E-mail*
Потвърди E-mail*
Парола*
Потвърди паролата*
    вход
Забравена парола
Записване за бюлетин

 

Уведомление за поверителност
 

Информация за обработване и защита на лични данни

 

СЕВЪН ПОЙНТС“ ООД („Дружеството/ние“), вписано в Търговския регистър и РЮЛНЦ при Агенцията по вписвания с ЕИК 204733799, със седалище и адрес на управление: гр. София 1213, район „Изгрев“, ул. „Фредерик Жолио Кюри“ № 20, ет. 16, ап. 1604, web: www.sevenpoints.org, e-mail: [email protected], тел. 0888881083, обработва Вашите данни в качеството си на администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД) и Общия регламент относно защитата на данните (ОРЗД).

 

Настоящата информация има за цел да oчертае подхода към законосъобразното обработване на Вашите данни и тяхната защита в рамките на осъществяваната от Дружеството дейност.

 

Дружеството счита защитата на личните данни на лицата, чиито данни обработва, за основен приоритет.

 

С оглед защитата на Вашите данни в хода на тяхната обработка от страна на Дружеството, „Севън Пойнтс“ ООД определя и назначава представител във връзка със защита на личните данни: Александър Викторов Бачев, гр. София 1213, район "Изгрев", ул. "Фредерик Жолио Кюри" №20, ет. 16, ап. 16, 0888881083, е-mail: [email protected]

 

Можете да се обръщате към представител във връзка със защита на личните данни по всички въпроси, свързани с обработването на Вашите лични данни и с упражнението на Вашите права, съгласно приложимото законодателство.

 

. Предоставянето на личните данни е доброволно или е необходимо за изпълнението на договор, по който Вие сте страна, или за предприемане на стъпки по Ваше искане преди сключването на договор. В случай на отказ да бъдат предоставени, Дружеството няма да бъде в състояние да предостави искания от Вас продукт/услуга;“

Кликнете тук за да научите повече
Длъжни сме да Ви уведомим, че ако не сте съгласни със събирането на посочените данни, няма да можем да ви предоставяме, последващи услуги и няма да можете да качвате информация във Вашия профил.