Образование в България или чужбина

Повечето статии по темата разглеждат перспективите свързани с различните образователни системи, различните типове на преподаване и различните приоритети на университетите. Но тъй като ние не сме като всички останали, ще ви представим една малко по-различна гледна точка.
Разбира се, че са от огромно значение гореизброените фактори. Но за нас има нещо много по-важно, което трябва да съобразиш преди да вземеш финалното решение дали да продължиш висшето си образование в България или в чужбина. И това е какъв тип човек си? Да, точно така, ключова е емоцията, която носиш вътре в себе си, защото външните фактори винаги ще ги има, но вътрешното ти възприятие спрямо тях ще е различно.
На база на тази черта от характера свързана с дома, сме определили два вида хора:

1/ Домошарите
Домошарите обичат около тях да са верните им приятели от детството и да прекарват достатъчно време със семейството си. За този тип хора домът и родината са основни ценности. Те се чувстват на мястото си само на родна земя и могат да развият целия си потенциал само ако са заобиколени от добре познатата обстановка. Да разлистят страниците на книга на български в книжарницата в мола, да наблюдават изложба на българска шевица на центъра на града и да изтръпнат при звука на българската гайда, мотивират истински този тип хора да дадат най-доброто от себе си тук, в България. Те не могат да си представят в началото на своята учебна година да не усещат аромата на печени чушки от селските къщи и панелните блокове и да не посрещнат Нова година с дунавско хоро.

2/Авантюристите
Авантюристите обожават предизвикателствата и най-вече новостите. Те се адаптират бързо, а непознатата среда и новите контакти им действат изключително зареждащо. Този тип хора са в свои води, когато изследват територии, традиции и култури. Достатъчна им е една седмица, за да се социализират и да създадат приятелства. Мотивира ги идеята да се справят сами в чужда държава с разнообразни предизвикателства- маршрути, език и навици. Авантюристите не могат да възприемат, че за дълъг период от време ще имат еднообразно и повтарящо се ежедневие. Те са хора на промяната, която има дава посока за развитие в търсене на нови хоризонти.
 
Помисли много добре към кой от двата от типа хора се определяш, защото образованието и в България, и в чужбина има своите предимства и недостатъци, но това какво ще научиш и постигнеш зависи най-вече от факта как ще се чувстваш емоционално.
 
  Регистрация
URL*
Име*
Фамилия*
Дата на раждане*
Местоживеене
E-mail*
Потвърди E-mail*
Парола*
Потвърди паролата*
    вход
Забравена парола
Записване за бюлетин

 

Уведомление за поверителност
 

Информация за обработване и защита на лични данни

 

СЕВЪН ПОЙНТС“ ООД („Дружеството/ние“), вписано в Търговския регистър и РЮЛНЦ при Агенцията по вписвания с ЕИК 204733799, със седалище и адрес на управление: гр. София 1213, район „Изгрев“, ул. „Фредерик Жолио Кюри“ № 20, ет. 16, ап. 1604, web: www.sevenpoints.org, e-mail: [email protected], тел. 0888881083, обработва Вашите данни в качеството си на администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД) и Общия регламент относно защитата на данните (ОРЗД).

 

Настоящата информация има за цел да oчертае подхода към законосъобразното обработване на Вашите данни и тяхната защита в рамките на осъществяваната от Дружеството дейност.

 

Дружеството счита защитата на личните данни на лицата, чиито данни обработва, за основен приоритет.

 

С оглед защитата на Вашите данни в хода на тяхната обработка от страна на Дружеството, „Севън Пойнтс“ ООД определя и назначава представител във връзка със защита на личните данни: Александър Викторов Бачев, гр. София 1213, район "Изгрев", ул. "Фредерик Жолио Кюри" №20, ет. 16, ап. 16, 0888881083, е-mail: [email protected]

 

Можете да се обръщате към представител във връзка със защита на личните данни по всички въпроси, свързани с обработването на Вашите лични данни и с упражнението на Вашите права, съгласно приложимото законодателство.

 

. Предоставянето на личните данни е доброволно или е необходимо за изпълнението на договор, по който Вие сте страна, или за предприемане на стъпки по Ваше искане преди сключването на договор. В случай на отказ да бъдат предоставени, Дружеството няма да бъде в състояние да предостави искания от Вас продукт/услуга;“

Кликнете тук за да научите повече
Длъжни сме да Ви уведомим, че ако не сте съгласни със събирането на посочените данни, няма да можем да ви предоставяме, последващи услуги и няма да можете да качвате информация във Вашия профил.