University of Groningen


Институция

Ранг в света: 79

 
Университетът в Гронинген има богата академична традиция, датираща от 1614г.
Тази традиция е възпитала първата студентка, първата университетска преподавателка в Холандия, първия холандски астронавт и първия президент на Европейската Централна Банка.

Университетът предлага високо ниво на образование и проучвания в широк спектър от дисциплини. Отличава се на международния пазар чрез тясната връзка между образование и проучвания и като се фокусира над три основни елемента: Енергия, Здравословно Остаряване и Устойчиво Общество.

Някои по-известни възпитаници и преподаватели

 
 

Студентски живот

Снимка: https://www.rug.nl

Университетът в Гронинген разполага с редица социални клубове и клубове по интереси, от които можете да се възползвате и да развивате хобитата си. Също така, често за студенти се организират различни лекции, социални събития и опознавателни семинари, на които можете да се запознаете с много други студенти и да поговорите с преподаватели. Университетът разполага и с различни асоциации за международни студенти, към които можете да се присъедините и да откриете хора от сходен на вашия произход и националност или да опознаете нови култури.
 

Цена на образованието и възможности за финансиране

Таксите в университета зависят от избора на специалност и факултет.

Като студенти от страна членка на Европейски Съюз, таксата ви ще бъде между 2000 и 4000 евро. Като първата година можете да платите само половината на определената сума.
Студентите, които отиват да учат там по ЕРАЗЪМ програми и програми за обмен, не дължат студентски такси. Правителството също отпуска грантове за международни студенти, които могат да намалят значително годишната такса за обучение. Също така, можете да кандидатствате и за стипендии, предвидени са такива и за международни студенти.
Повече информация за таксите и възможностите за финансиране, можете да получите тук:
https://www.rug.nl/education/scholarships/tuition-fees-international-students

Научна дейност, силни специалности, база

Снимка: https://www.ectorhoogstad.com/nl/node/410

Гронингенският университет е един от най-добрите университети в Европа по отношение на академичните проучвания. Успешни са, защото прилагат фундаментални академични проучвания по иновативен начин, когато се отнася за справяне със социални или индивидуални проблеми. Изследователите в университета ежедневно работят съвместно с техни колеги от цял свят. Преподавателите в университета активно ангажират студентите в проучвания.
Университетът разполага с 11 факултета, това са:

Факултет по Икономика и Бизнес

Факултет по Поведенчески и Социални науки

Факултет по Теология и Религиозни проучвания

Факулте по Изкуства

Факултет по медицински науки

Факултет по Право

Факултет по Пространствени науки

Факултет по Инженерни науки

Факултет по Философия

Университетски Колеж Гронинген

Фрайслан Кампус

Най добри специалности са:

Психология

Бизнес

Икономика

Хуманитарни науки

Изкуства

Право

Педагогика и образование

 
Университетът разполага и с редица лаборатории, зали за изследвания, проучвания и практически занятия, както и с компютърни зали. Всички тези ресурси са напълно свободни за ползване от всеки студент, който има нужда от тях.
Библиотеката на университет предлага постоянно обновяваща се колекция от над 7 500 книги и 800 научни архиви. Дигиталната библиотека дава достъп до над 1600 научни издания по икономика и бизнес, както и до други академични ресурси от различни научни сфери.
Университетът разполага и със спортни центрове, игрални зали и игрища.
 

Възможности за развитие

 
Университетът е в топ 100 на най-добрите университети, което прави завършилите в него студенти, „привлекателна“ работна сила, за пазара на труда.
Университетът разполага с дългогодишен опит в подготовката на качествени кадри и уверени в способностите си личности, с потенциал да добавят стойност.
А ако не сте сигурни на къде искате да развивате кариерните си търсения и каква позиция да изберете за себе си, Гронингенският Университет разполага и с кариерен център, в който ще можете да поговорите с консултант за своето бъдеще и да направитe информиран избор.
 

Градът

 

Снимка: https://www.sshxl.nl/sites/default/files/header_groningen_ssh_student_accommodation.jpg

Гронинген е град с богата история, старинни малки дворчета, атрактивни канали и изключително забележителна архитектура.
Културата играе важна роля в Гронинген. Там можете да откриете редица театри, музеи, галерии, киносалони. Едни от по-популярните локации са:

Музеят на Гронинген

Stadsschouwburg (Общинският театър)

Grand Theatre

Vera- храм на музиката

Също така, вървейки по улиците, ще попадате на малки квартални галерии, Open Mic вечери, културни фестивали и улични театри.
За тези от вас, които обичат разходките, Гронинген разполага с много паркове и красиви алеи, по-които да се насладите на зеленина и природна обстановка.
За обичащите хубавата кухня, градът предлага разнообразие от ресторанти, предлагащи ястия от различни райони на света и култури.
За любителите на нощния живот, градът разполага с много барове и клубове, в които можете да си прекарате незабравимо с приятели.


Критерии за прием

За да бъдете приет като студент в Гронингенския университет, ще трябва да представите „Диплома за Средно Образование“. В зависимост от избраната специалност, различни предмети от нея ще имат съответно по-голяма или по-малка тежест при подбора на кандидати.
Всички кандидат-студенти трябва да покрият и международен тест за сертификация, за владеене на английски език.
Университетът признава следните сертификати:

 

TOEFL

IELTS

CAE

 

Необходимите резултати за прием варират, в зависимост от избраната специалност.
Също така, голяма част от специалностите изискват и мотивационно писмо, като част от критериите за прием.
Това е основната информация, която трябва да знаете, преди да вземете решение за кандидатстване в Гронингенския Университет. Ако сте настоящ или бивш студент на университета, споделете с нас вашето мнение за тази образователна институция в коментар, под тази статия. Вашето мнение ще бъде изключително полезно и ценно за всички, които планират да кандидатстват в Гронингенския Университет.

Ако смятате, че имате нужда от съдействие с подготовката, можете да се свържете с нас. Широкият спектър от услуги, които предлагаме, включва всичко- от повишаването на оценки в училище и придобиването на международен сертификат за владеене на английски език, през мотивационни семинари за повишаване на продуктивността, по време на подготовката, до цялостна менторска програма, която да ви помогне да придобиете  необходимите умения за постигане на увереност и ефективност на новото място.
Ако искате да получите повече информация за Гронингенския Университет, не се колебайте да разгледате следните страници:

https://www.rug.nl/
https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/university-groninge
https://www.topuniversities.com/universities/university-groningen/undergrad
https://www.visitgroningen.com/en
 
Регистрация
URL*
Име*
Фамилия*
Дата на раждане*
Местоживеене
E-mail*
Потвърди E-mail*
Парола*
Потвърди паролата*
    вход
Забравена парола
Записване за бюлетин

 

Уведомление за поверителност
 

Информация за обработване и защита на лични данни

 

СЕВЪН ПОЙНТС“ ООД („Дружеството/ние“), вписано в Търговския регистър и РЮЛНЦ при Агенцията по вписвания с ЕИК 204733799, със седалище и адрес на управление: гр. София 1213, район „Изгрев“, ул. „Фредерик Жолио Кюри“ № 20, ет. 16, ап. 1604, web: www.sevenpoints.org, e-mail: [email protected], тел. 0888881083, обработва Вашите данни в качеството си на администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД) и Общия регламент относно защитата на данните (ОРЗД).

 

Настоящата информация има за цел да oчертае подхода към законосъобразното обработване на Вашите данни и тяхната защита в рамките на осъществяваната от Дружеството дейност.

 

Дружеството счита защитата на личните данни на лицата, чиито данни обработва, за основен приоритет.

 

С оглед защитата на Вашите данни в хода на тяхната обработка от страна на Дружеството, „Севън Пойнтс“ ООД определя и назначава представител във връзка със защита на личните данни: Александър Викторов Бачев, гр. София 1213, район "Изгрев", ул. "Фредерик Жолио Кюри" №20, ет. 16, ап. 16, 0888881083, е-mail: [email protected]

 

Можете да се обръщате към представител във връзка със защита на личните данни по всички въпроси, свързани с обработването на Вашите лични данни и с упражнението на Вашите права, съгласно приложимото законодателство.

 

. Предоставянето на личните данни е доброволно или е необходимо за изпълнението на договор, по който Вие сте страна, или за предприемане на стъпки по Ваше искане преди сключването на договор. В случай на отказ да бъдат предоставени, Дружеството няма да бъде в състояние да предостави искания от Вас продукт/услуга;“

Кликнете тук за да научите повече
Длъжни сме да Ви уведомим, че ако не сте съгласни със събирането на посочените данни, няма да можем да ви предоставяме, последващи услуги и няма да можете да качвате информация във Вашия профил.